Home

Welkom bij Bloemencorso Elim

 

Elim een klein plaatsje in Drenthe organiseert ieder jaar een bloemencorso.

In September kleuren de straten met pracht en praal wagens opgebouwd met dahlia bloemen.

Hieronder ziet u de actuele vooruitgang van het jaar. Kijk in ons archief naar voorgaande jaren

Voorbereidingen Seizoen 2024.

Gisteren en vandaag (12 en 13 februari 2024) zijn onze vrijwilligers weer druk geweest met de dahlia’s.
Hoe zijn ze de winter door gekomen, ook dit jaar moeten er dahlia’s worden bijgekocht.

Maar al met al zijn we toch wel tevreden.

 

Beste Wensen!

De Siertuinvereniging/ Bloemencorso wenst iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2024.
Alle sponsoren van het bloemencorso hartelijk dank.
Ook willen we alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet, en we hopen dat we ook in 2024 weer een beroep op u mogen doen!

 

 

 

JaarVergadering 2023

Vrijdagavond was de jaarlijkse ledenvergadering van de Siertuin/ Bloemencorso.
Deze is goed bezocht.

Tevens hebben we laten weten dat er een nieuwe penningmeester is gevonden,
Rob de Laat gaat ons team versterken.
Ook de website neemt hij voor z’n rekening.
Rob succes!

Tevens zijn we nog wel op zoek naar iemand die ons team ook wil komen versterken!

Gea van Til gaat onze werkgroep versterken!
Gea ook jij succes

 

Bloemencorso 2023

Avondje Atlastheater Emmen. Uitslag Rabo ClubSupport Siertuinvereniging Elim €644,24 iedereen die op ons gestemd hartelijk dank! Heel blij met dit mooie bedrag.

 

Er wordt keihard gewerkt op het dahliaveld, tent is opgezet en de knollen gaan de grond uit. Met zo’n 25 personen wordt er gerooid en geknipt, om straks de knollen weer naar de winteropslag te brengen. Weer een dikke duim voor onze vrijwilligers, dank jullie wel voor het vele werk wat jullie dit jaar weer verzet hebben top!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagenieten van een prachtig bloemencorso 2023. Iedereen die heeft meegewerkt om dit voor elkaar te krijgen super bedankt !

Uitslagen:

1e prijs: De Daltons

2e prijs: publieksprijs Flowers van de Wieke

3e prijs: Smitties

4e prijs: flower power

5e prijs: Koko team

6e prijs: cosogroep de Tippe

7e prijs: corsogroep Schonewille/Koops

8e prijs: corsogroep Blokzijl

Categorie A

1e prijs: RIFF

« van 159 »

 

 

Afgelopen donderdag bloemen geplukt voor Vollenhove . Weer mooie droge bloemen kunnen leveren👍

 

Wilt u ook mee doen met de verlichte tuin keuring in de feestweek!! GEEF U OP!! alleen dan doet u mee! Opgeven kan bij jgordon63@outlook.com of zeg het tegen iemand van het bestuur. Zonder opgave doet u niet mee.

 

De eerste pluk voor Corso Sint Jansklooster

 

 

Oh wat is er weer hard gewerkt op het dahliaveld. Voor het eerst zijn er palen met touwen geplaatst, om de dahlias te beschermen tegen wind.

 

Het bestuur is blij dat de sponsorcombinatie weer compleet is. De hoofdsponsors zijn Plus Huisman, Wasstraat de Wasbeer, Autobedrijf Martens, Gritter stacaravans, Tuincentrum Strijker, en Mekro bestratingen. Wij zijn trots op alle sponsors en vrijwilligers die het bloemencorso mogelijk maken.👍🏻 foto Gerrit Boer

 

Over 2 maand is het zover, dan gaat het bloemencorso van start.Heeft u zich nog niet opgegeven, maar je zou wel mee willen doen. Wil je dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven. Dan krijgt u binnenkort de opgavelijst + de richtlijnen in de bus. Opgeven kan bij Klaasje Guichelaar Het Hoosvat 48 Elim of via k.guichelaar@bloemencorso-elim.nl of via de site www.bloemencorso-elim.nl

 

Om ervoor te zorgen dat er met het corso weer dahlias zijn, wordt er weer gesproeid. De vrijwilligers zijn er weer druk mee!

Er is vanmorgen weer druk gewerkt op het dahliaveld, kunstmest gestrooid, en met het schoffeltuig het onkruid verwijderd. Het land ligt er weer netjes bij.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Klik op de foto voor het artikel

 

Deze week zijn er 30.000 dahliaknollen de grond weer in gegaan. Om zo ons eigen bloemencorso en die van anderen te voorzien van mooie dahlia’s. Iedereen die ons geholpen heeft bedankt daarvoor👍

 

De 171 kratten dahlia knollen uit Eelde zijn gratis naar Elim gebracht. Dit is gesponsord door DGO Express, super bedankt👍🏻

 

Het bestuur van Siertuinvereniging Bloemencorso Elim. Voorzitter Klaasje Guichelaar – Secretaresse Ina ten Caat Engels – Penningmeester Geert Zomer – Lid John Gordon – Lid Linda Schonewille Werkgroep Jannie Blokzijl

 

Gisteren deed de Siertuinvereniging mee met NLdoet, met ongeveer 20 vrijwilligers begonnen we in de sneeuw. Maar gelukkig scheen het zonnetje, en hebben we met elkaar veel werk verricht. Ook de koffie ging er goed in met een lekker stukje cake / koek gebakken door Femmie Zomer 👍🏻Om half 1 gingen we naar de Open Deur waar brood en soep was. Soep gemaakt door Ina koops , bedankt daarvoor, was erg lekker. Ook alle vrijwilligers die geholpen hebben bedankt. Ook Django Temmink, Roy Winter👍🏻Het was een geslaagde dag.